perjantai 18. lokakuuta 2013

Rainy Friday in Kansas City

Heippa! Ajattelin tulla ihan omaksi ilokseni tänne kirjottelemaan. On ihana syksy- ja halloweentunnelma: istun meidän sohvalla, ulkona sataa ja juon ihanaa Vanilla teetä ja lueskelen juttuja tietokoneeltani. Ah! Meidän pöydällä oleva kurpitsa tosin meinaa jo luovuttaa, se on ihan kuihtumaan päin jo! En tiennyt, että ne kuihtuvat näin nopeasti. Sen vieressä oleva karkkipurkki sen sijaan on erittäin houkuttelevan näköinen. Mutta uskokaa tai älkää, se on vielä aika täysinäinen! Enpä ole herkutellut ihan joka päivä ;-)

Mulla oli tänään vapaapäivä ja kerrankin oikein kunnon vapaapäivä: ei ollut mitään suunniteltuna tai tehtäviä mitä pitäisi juuri tänään tehdä. Olenkin vain nautiskellut päivästä: aamulla kävin kuntosalilla, sen jälkeen siivosin huoneeni ja tein lounasta itselleni. Sitten lähdin käymään Country Club Plazassa, se on ostosalue aivan tuossa kilometrin päässä täältä. Siellä on joitakin vaatekauppoja ja ravintoloita,  siellä on kiva kävellä ja katsella ihmisiä. Tänään tosin oli aika kurja kävellä, kun satoi ja lämpötilakin on laskenut tällä viikolla jo alle kymmeneen asteeseen! Vähän tuli vilu, pitikin käydä ostamassa itselleni lämmin kaulahuivi ja hanskat koska niitä en Suomesta mukanani tuonut.

Tuolla Plazan alueella järjestetään välillä myös kaikenlaisia tapahtumia. Syyskuussa oli Plaza Art Fair eli eräänlainen taidetapahtuma. Plazan kaduille oli pystytetty paljon telttoja ja niissä myytiin kaikenlaisia taide-esineitä ja sen lisäksi oli myös paljon ruoka- ja juomatelttoja ja livebändejä esiintymässä. Vähän tuli mieleen meidän Pori Jazz kun siellä käveli ihmisten seassa! Plazan vieressä vielä kulkee joki, (aivan kuten meilläkin Kokemäenjoki), ja nuo kaikki teltat ja muut oli joen rannassa kulkevalla tiellä. Viime viikonloppuna oltiin myös Plazassa, lauantaina oli Water Fire -tapahtuma. Jokeen oli laitettu pieniä kokkoja ja sillalla köysien varassa esiintyi trapetsitaiteilijoita ja joessa kulki pieni vene, jossa oli laulajia ja he esittivät kaikkia tuttuja kappaleita. Oli kivan rento ilta, oltiin siellä minä, Emma sekä amerikkalaistytöt Jamie ja Michelle. Tapahtuman jälkeen mentiin vielä Melting Pot -fondueravintolaan jossa oli happy hour ja saatiin edullisesti ihanaa suklaafondueta ja siihen kastettiin kaikkia erilaisia juttuja kuten hedelmäpaloja, juustokakkupaloja ja vaahtokarkkia. Namm! :)

Tässä vielä muutama kuva viime lauantailta Water Fire -tapahtumasta:







Melting Pot & suklaafondue :)


Tämänpäiväisellä Plazan reissulla poikkesin matkan varrella nauttimaan Starbuck'sin Pumpkin Spice Latten eli kurpitsanmakuisen lattekahvin! Olen jo pitkään katsellut kun ovat mainostaneet tuota kahvia jokaisessa kahvilassa ja nyt ajattelin että on pakko kokeilla. Oli aikas hyvää ja lämmitti mukavasti kun tuolta sateesta ampaisin sisälle Starbucksiin.

Pumpkin spice latte.. oli kyllä namia sekin! :)

Plazan jälkeen  menin bussilla vielä Price Chopperiin ostamaan vähän ruokaa (miksi meidän ihmisten oikein täytyy syödä kokoajan, koska tuntuu et kokoajan pitäisi olla ostamassa ruokaa?! Tai sit se olen vain minä kuka syö kokoajan.) Takastulomatkalla sainkin bussikyydin ihan asuntolan oven eteen melkein, kun tuolla Brookside Boulevardilla mitä pitkin bussi yleensä kulkee oli sattunut kolari ja bussin piti kiertää toista reittiä.

Jännä miten pikkuhiljaa kyllä huomaa, että tuo englannin kieli ihan tosi kehittyy täällä! Välillä kun pitää laskea jotain, huomaan alkavani laskea automaattisesti englanniksi enkä enää suomeksi. Tai kun kantaessasi kauppakassia kotiin kaupasta sen kantokahvat päättävät revetä juuri ylittäessäsi autotietä...niin "voi ein" sijaan totesinkin itselleni että "Oh no!!" Heh. Välillä silti pääsee suusta myös jotain hauskoja juttuja, kuten kerran luennolla vahingossa tönäisin vieressä istuvan tuolia ja suustani pääsikin "voi anteeksi!" hmmmm :D Mistäköhän tuo tuli!

Pikkuhiljaa oppii myös näihin "sorryihin" ja "excuse me":hen..nämä sanoo aina excuse me kun vähänkin menevät liian lähelle toista. Esimerkiksi kaupassa joku ohittaa sinut kärryineen, he sanovat aina "excuse me". Vähänkin kun siis astut toisen henkilökohtaiselle alueelle, amerikkalaiset ovat heti pyytämässä anteeksi. Heh, hauskaa. Itsellä kyllä kestää tuo opetella, koska nämä sanovat sen "excuse me" ihan jo todella vähästäkin. Kun vaikka tulet ulos hissistä ja joku yrittää tulla sisään hissiin, heti tulee "excuse me" tai vaikka koulussa kun kuljet toisen tuolin takaa.

Tulipas taas tekstiä. Musta on kiva kirjotella tänne ja on aina huippukiva kuulla teiltä, että joku tätä lukeekin! Kivaa viikonloppua kaikille! Tai jopa syyslomaa, joillakin saattoi alkaa sellainen tänään?! Täällä ei ole minkäänlaista syyslomaa, me lomaillaan ensimmäisen kerran vasta kuukauden päästä eli 22. marraskuuta alkavalla viikon pituisella Thanksgiving Holidaylla. Sen jälkeen käydäänkin enää kaksi viikkoa koulua ja sitten on taas joululoma, hassua!

Yritän olla vielä jotenkin hyödyllinen ja kirjoittaa erään reflective paperin eli esseen loppuun ja sitten keskitytäänkin illan viettoon, asuntolan huoneeseen 412 kun on kerran kutsuttu viettämään poikien synttäreitä tänään! Bye! :)

8 kommenttia:

  1. Näyttääpä hienolta toi tapahtuma :) Mietin et kuka on kirjottanu sun nimen tohon lattemukiin? :D Ja oivoi, toi suklaa.. haluun sinne maistelemaa kaikkii amerikanherkkuja;D
    -Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyl hieno tunnelma tuolla tapahtumassa! :)
      Starbucksissa aina yksi työntekijä ottaa sun tilauksen ja rahastaa ja laittaa sun mukin valmiiksi eli kirjoittaa sun nimen mukiin, sitten se muki menee eteenpäin toiselle henkilölle ketä tekee sen juoman ja sen jälkeen huutaa sun nimen kun se on valmis! :)
      Jooo en malta odottaa että tulette ja päästään kaikki yhdessä maistelemaan näitä ihania herkkuja! :D

      Poista
  2. Ihania kuvia ja tapahtumia! Voi Sonja, meillä oli eilen tuparit meidän kämpässä ja oli niin ikävä sua! Onneks saan lukee täältä aina joka viikko mitä oikein touhuilet siellä!:) Pidä hauskaa tänään synttäreillä ja ihanaa viikonloppua sinne! Olet rakas, T. Emmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana Emmi! <3 Olisin niin halunnut olla mukana teidän tupareissa. Mut sit ens vuonna kyllä olen niiiiin mukana taas kaikissa meiningeissä Raumalla ;)
      Kiva kuulla että luet, vaihdetaan pian enempi kuulumisia facebookissa!!
      Ja voih, vähän näin myöhään tän mutta kiitos silti, oli kyllä kiva viikonloppu! toivottavasti oli sullakin:) olet myös rakas <3 on kova ikävä!

      Poista
  3. Tuota Pumpkin Spice Lattea mainostettiin myös Prahassa ja mietinkin onkohan se hyvää, mutta ei tullut maistettua :) btw. juustokakkupalojen dippailu suklaaseen kuulostaa kyllä aika hyvältä :D
    -Johis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli jännän makuista mut ihan hyvää silti! :)
      Joo, eikö kuulosta, juustokakun dippaus suklaaseen..ihanan lihottavaa!! :D

      Poista
  4. Maistoin Prahassa Pumpkin Spice Lattea ja mulle tuli ihan joulu mieleen siitä, mutta hyvää oli! Oot kyllä päässyt maistelemaan kaikkia ihania herkkuja siellä! Skypetellään taas joku päivä :)
    -Mahis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin tuli vähän joulu mieleen, mahtoi olla joukossa vähän cinnamonia eli kanelia? En tiedä, mut tuli kyllä sama ajatus mieleen!! :)
      Niin hauskaa et säkin oot maistellut samaan aikaan siellä Pumpkin spice lattea!! :D Haha!
      Me tossa just Johiksen kans jutskailtiinkin, mut jutellaan mekin vaiks ens viikolla, pitäkää kivaa nyt siellä Wienissä!! :)

      Poista